Снимка: Булфото
fallback

Получен е сигнал за петима души, с които не може да установи контакт в района на Пирин в близост до границата със Славянка. Това съобщиха за "Фокус" от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.

Сигналът е подаден от майка им, след като тя е загубила връзка с двама братя, излезли със съпругите си и едно дете. Връзката с тях е загубена в района на Пирин планина на границата със Славянка. Планинските спасители уточняват, че семейната група е тръгнала от хижа "Рай" в района на Райското пръскало.

Последно те са се чули 20.00 часа снощи. От ПСС информираха, че там връзката с мобилните оператори е прекъсната и затова няма връзка с тях. Възможно е семейната група туристи да са отседнали в някой от хотелите в района, тъй като е малко вероятно да се изгубят, ако следват пътеките и указанията.

Планинските спасители апелират и обръщат специално внимание на това хората да не тръгват неподготвени в планините, защото зачестяват все повече случаите на безотговорност в планината.

От ПСС предупреждават туристите да бъдат винаги екипирани с нужните дрехи и аксесоари за планински условия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Марин

преди 8 години

Тая дъртата вдига цялата спасителна служба на крак, понеже всички са излязли извън обхват.

10

Кр

преди 8 години

Аз не знам как изобщо ги назначават на работа тези хора, всяка втора статия е пълна с правописни грешки или с абсолютно невярна информация, показваща изключително ниска обща култура...

9

Ив

преди 8 години

Няма да коментирам връзката между хижа Рай и Пирин (защото няма такава очевидно) но докога майки ще се притесняват за големите си синове, на по 30 и кусур години?!? Извинете но това в никоя държава го няма, а после се оплакват българките е българския мъж за нищо го няма. Ами докато ги дондуркаме на мама момченцата, майките им и на 80 години да станат, все ще се притесняват за тях. Изнежена работа. То войни като е имало не са им треперили толкова гащите... На мъжете им дай адреналин,ще се справят

fallback