Снимка: архив, Булфото
fallback

Серен диоксид над нормата е измерен във въздуха на Гълъбово, сочат данните от ежедневния бюлетин за качеството на атмосферния въздух, публикуван от Изпълнителната агенция по околна среда.

Стойностите са 1,9 пъти над средночасовата норма. От ИАОС посочват, че превишенията се дължат на наслагване на емисии от ТЕЦ в комплекса "Марица Изток", без да се назовава конкретен източник.

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в четири града в страната - Благоевград, Видин, Плевен и София.

Стойностите са между 1,06 и 1,26 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са във Видин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

До родител:И кварталите на богатите не са по-чисти. Минавал/а ли си скоро в Драгалевци или в Белите Брези примерно? Смрад, прах и мръсотия. А пък за въздуха да не говорим: и над Филиповци и над *** махали и над богатите квартали все си е един и същ. Само Симеоново, Драгалевци и другите села са с по-чист въздух, но те си го замърсяват с печките на твърдо гориво, когато се отопляват.

4

Анонимен

преди 8 години

Във Видин има такова голямо запрашване защото вече година се точат най-различни "ремонти" - воден цикъл и какво ли не, улиците стоят разкопани, на някои места копаят и зариват по 5-6 пъти на едно и също място, навсякъде хвърчи прах и пътна настилка, и изобщо и всичко се е покрило с прах. На всичкото отгоре кмета който е отговорен за това и е отстранен от длъжност ПАК ще се кандидатира (ама от друга партия), и като нищо ще се намерят *** да гласуват за него.А града тъне в разруха и прах.

3

до 1

преди 8 години

Ами изчисти си я улицата, като не е мита. Вместо да мрънкаш и да се оплакваш, вземи да свършиш малко полезна работа. Успех!

fallback