Снимка: архив, БулФото
fallback

Намалява интересът към плажовете, отдавани под наем, заради високите тръжни цени, съобщава БНТ.

И тази година във Варненска област ще има плажове без стопани. Неохраняемите ивици обаче крият рискове за туристите, защото на тях няма спасители и трудно могат да се предотвратят инциденти.

Според Андрей Василев, представител на концесионерите във Варна, причината за слабия интерес е свързана с методиката за определяне на наемната цена.

“Тя не е концесионна такса, там нямаме договор за концесия”, коментира той.

В момента във Варненско се търсят стопани на 7 плажа. Цените за тях са между 3 хиляди и 250 хиляди лева.

Най-скъп е плажът “Камчия – север”, който не се стопанисва от никого от години, макар и да е предпочитан от много туристи.

Очаква се много от проблемите да бъдат решени, след като догодина концесиите преминат към Министерството на туризма.

Спасението това лято е във възможността общините да стопанисват плажовете, които са на тяхна територия.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Българче в Испания

преди 9 години

Живея на 10 мин от морето и всяка неделя ходим на плаж. Плажната ивица е дълга........не знам колко километра и широка 90 метра. Поддържа се от общината и е в безупречно състояние. Всяка сутрин минават хора и машини и събират всичко, което не е пясък. Не се плаща нищо, даже и паркинг. Цените по плажните "капанчета" НЕ са по-високи от нормалните. Ще кажете " Къде е далаверата?" Ами в това, че е пълно с почиващи от цял свят и оставят милиони в ........общината!

9

Анонимен

преди 9 години

Щом плажовете са без стопанственни Карадере защо го стопанисаха? Всичко опира до печалбата на правителственните единици.

8

Анонимен

преди 9 години

Преди ходех в Созопол. Никога на Централния плаж. Мръсотията и заразите са извистни. Отивам далече където е диво и няма маймуни-охранители. Купувам черни чували за *** и за 2-3 дни заедно със семейството си събираме страшно много *** от брега и там където спират колите. До сега с мен събираха доктори от София. Местните и от Бургас оставят след тях всичко. Изхвърлям чувалите в града. Местните ми се чудят. Ако не се поддържа плажа и морето загиват. Основно *** са изхвърляни от корабите

fallback