Снимка: Архив Булфото
fallback

Уволниха шефа на дирекция "Национална служба за защита на природата" в МОСВ Михаил Михайлов заради бетона по дюните край плажовете. Отстраняването му от длъжността стана часове, след като от Реформаторския блок поискаха оставката му.

Според Реформаторите заради действия или бездействие на Михайлов е станало възможно застрояването на много от българските плажове, в това число и последно нашумелият Корал. Малко след това министърът на екологията Ивелина Василева освободи Михайлов.

Oще по темата

"Последните 15 години този висш държавен служител и бивш служител на ДС блокира процедури за обявяване на нови защитени територии, блокира обявяването на плановете за управление на природните паркове и с това е създал условията за извършване на тези престъпления, които сега наблюдаваме спрямо българската природа”, обясни Марта Георгиева, общински съветник от ДСБ в София, цитирана от Нова телевизия.

Становището на експертите бе, че двете бетонни плочи, които бяха излети на къмпинг „Юг” на плажа Корал, са върху дюни. Министър Василева поясни, че кадастралните карти, върху които са отбелязани дюните по Черноморието, са остарели. Така се стигна и до решението бетонът там да бъде премахнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

Айде сега да отива да кърти бетоня на ръка!

8

Анонимен

преди 9 години

Най-накрая. Толкова много поразии направи този Михаил Михайлов, че ще трябват десетилетия, за да се пооправи осакатената от него природа.

7

Хризантема

преди 9 години

Нямат ли край тези от ДС?

fallback