Снимка: Dnes.bg
fallback

Розопроизводителите от Иганово вече могат да влизат спокойно в земите си. Това се случи, след като военните приключиха с обезопасяването на периметъра в радиус от три километра от мястото на взривовете във ВМЗ-Сопот, съобщи за Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галина Андреева.

Военните са предали протокол за извършено повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци в землищата на селата Кърнаре, Певците и Иганово. От протокола става ясно, че специализираната тактическа група на Сухопътни войски е приключила извършването на повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси.

„Със заповед на кмета на Община Карлово е отменено въведеното ограничение за достъп в 3-километровата зона за сигурност близо до Иганово. Заповедта е издадена след приключило повърхностно прочистване на терена от военни експерти”, съобщиха и от МВР-Пловдив.

Въпреки това днес по обед работници от ВМЗ - Сопот започват предупредителни стачни действия. Те ще блокират за 1 час подбалканския път София - Бургас. Оръжейниците настояват за незабавно възстановяване на производството на площадка Иганово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback