Протестът край Златарица. Снимка: БТА
fallback

Недоволни граждани блокираха входно-изходните отсечки за Златарица и за съседната община Елена. Те протестират заради лошото състояние на пътищата в региона.

Протестът е провокиран от влошеното състояние на пътищата заради засиления трафик, който се е увеличил от края на миналата година, когато поради свлачище беше затворен пътят Велико Търново - Елена и всички леки и тежкотоварни автомобили минават през Златарица, каза Маргарита Дамянова, един от инициаторите на протеста.

Според кмета на община Златарица Пенчо Чанев състоянието на пътищата в района от години е лошо, но през последните месеци ситуацията е станала нетърпима.

Той е изпращал многобройни писма до МРРБ за лошото състояние на 15 километра пътна мрежа, но отговор е нямало.

"Едва като обявихме, че ще блокираме пътя, от АПИ изпратиха съобщение, че ремонтът на пътя за Елена ще приключи в края на месец май, след което ще започне изкърпване и на проблемните участъци и в община Златарица", отбеляза той.

Заради блокирането на пътя, кметът е получил предупредителен протокол от МВР, че ще бъде санкциониран с глоба
между 1000 и 7000 лв., посочи той, цитиран от БТА.

В района на протеста днес пътни полицаи предупреждаваха преминаващите автомобили, че движението не може да бъде осъществено в периода между 9.00 и 12.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

А къде е Станишев да ви направи пътищата? Къде е грозника Орешарски, който твърдеше че бил дал 500 млн лв за третокласната мрежа.Къде отидоха за една година тези 500 млн лв, явно в неговият джоб, нали червени фенове?

7

От провинцията

преди 9 години

ДА, почти всички пари отиват за метро и магистрали, шопите да ходят на море (на изток или на юг), а за по-малките населени места защо не се мисли? Е затова трябват блокади и ще има занапред парите се насочат към първо и второкласните пътища.

6

БОЙКО БОРИСОВ

преди 9 години

Е, нали "асфалт не се яде" ?

fallback