Снимка: архив Булфото

Шофьорът, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище, е ранил с колата си и пратил за половин година на легло и възрастна жена.

Цветън Пъков остава в ареста, а дни след погребението на малкия Петьо, проговарят някои от другите потърпевши.

„Излизам от поликлиниката. Стъпила съм на тротоара. Той с бясна скорост назад. И като ме блъсна, аз останах на земята”, разказа Ненка Поптолева пред bTV.

Още по темата
В шофьорското досие на Пъков обаче инциденти с тежко пострадали няма, показва справка в пазарджишката прокуратура.

„До момента Пъков не е осъждан за престъпления по транспорта. Многократно е наказван по Закона за движение по пътищата, но по административен ред”, коментира прокурор Димитрия Ганчева, говорител но Окръжна прокуратура - Пазарджик. 
 
Според прокуратурата това означава, че най-вероятно всички потърпевши при инциденти с участието на Пъков са били окачествени от дознателите като пострадали с леки телесни повреди и така срещу него не са откривани досъдебни производства.

Говорителят на ОДП – Пазарджик Мирослав Стоянов пък обясни, че знае само за едно пътнотранспортно произшествие, регистрирано на територията на град Ихтиман през 2007 година.

Според Ненка Поптолева вероятно става въпрос за подкупи, чрез които Пъков се е разминавал със сериозни наказания.

Единствената присъда срещу Пъков до момента е от 2012 година и тя е за опит за унищожаване на чуждо имущество.

В четвъртък вечерта десетки жители на Панагюрище се събраха на протест. На него присъстваха и родителите на малкия Петьо, които поискаха справедлива присъда за Пъков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase