Снимка: Reuters, архив
fallback

Нови взривове уплашиха жителите на Иганово. Рано тази сутрин, малко след 07:00 часа са се чули няколко гърмежи, което паникьоса хората, съобщи Нова тв.

От МВР потвърдиха за взривовете, като няма данни за пострадали и жертви. Гърмежи и пушек се виждат и чуват от производствен цех на ВМЗ Сопот за термоглави, съобщи пред "Фокус" говорителят на Пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Три екипа на пожарната са вече на място, на 2 км разстояние от цеха.

Движението по подбалканския път София – Бургас е отцепено в района на сопотския квартал "Анево". В момента складовете са затворени и в тях не се допускат работници, тъй като тече разследване на предишния взрив.

Разследващите проверяват какво е довело до повторните взривове в района.

Oще по темата

Пред bTV икономическият министър  Божидар Лукарски обяви, че е взривена продукцията, която е причинила и предишния взрив в Иганово.

"Това, което ми прави впечатление е, че взрива става в същия ден, в който завода трябва да започне работа", каза още той.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов коментира, че втори инцидент в завода е съмнителен, но допълни, че не трябва да се изключва взрива да не е инцидент.

Междувременно кметът на Иганова Стефан Данчев обяви, че близо 60 души от село Иганово са евакуирани, а останалите отказват. Автобусите са изпратени от Карлово.

На 21 март взрив от складовете във ВМЗ-Сопот изпочупи прозорци на къщи в Иганово, а над 250 души бяха евакуирани. Тогава министър Лукарски заяви, че това са неуправляеми заряди, които гърмят ефектно.

Това е втора авария в Игановов рамките на по-малко от месец, а преди няколко месеца се взриви и част от бившия завод за боеприпаси "Миджур" в Горни Лом. Трагедията на 1 октомври отне живота на 15 души. През август миналата година няколко души пострадаха при експлозия в завода от холдинга "ТЕРЕМ" в Костенец, а през 2012 година взривове избухнаха в частни складове край Петолъчката, които отнеха живота на трима души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Версия

преди 9 години

Не може ли да се допусне, че е действано от въздуха посредством дрон. Насочван с фото камера и пускащ 1-2 килограмова граната през покрива. Ако е само от ламарина. Нито някой ще види или чуе този дрон. По-долу вече се се споменава такова съмнение, но се споменават само американците. Но никой официално не коментира такава версия. А интерес имат други от саботаж?

42

ДИСАГИТЕ

преди 9 години

Добре че няма жертви .Но при финансовата 16 милиардна бомба любимка на ГЕШФТГЕРБАДЖИИТЕ народа е обречен и вече даде много жертви!!

41

Бай Ваня

преди 9 години

Мантиите невидимки не мож ги спря :D

fallback