Архив: Булфото
fallback

Два часа след като спряха първоначалните взривове на производствената площадка на ВМЗ край село Иганово, преди малко се чуха още два, каза кметът на селото Стефан Данчев.

Той потвърди, че са евакуирани около 70 души, повечето от които деца, от най-близката махала до мястото на инцидента.

Кметът на община Карлово, Емил Кабаиванов, е възможно най-близо до цеха, координирам с него ситуацията и сме в готовност при нужда да евакуираме цялото село, каза още Данчев, цитиран от БТА.

Според областния управител - Розалин Петков, все още няма точна информация какво се е взривило. На мястото се очаква да пристигнат заместник-министърът на икономиката Любен Петров и главният секретар на МВР Георги Костов.

Малко след 7.00 часа тази сутрин е получен сигнал от охранителите, че има взривове. Взривете в Иганово, които разбудиха селото, са от склад №35, където се съхраняват противотанкови гранати.

До момента в складовете е имало към 4 големи взрива, но до пожар не се е стигнало. Няма жертви и пострадали, но въпреки това към мястото са изпратени всички налични екипи на Бърза помощ. На мястото на взрива се намират и три противопожарни автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

Поредният ден при ГЕРБ.

fallback