Снимка: архив, Булфото
fallback

Полицаи започнаха масови проверки за незаконно месо преди Великден. Те следят за съмнителни товари по пътищата.

Ветеринари обикалят производители и търговци в търсене на опасна стока. Проверките за негодно или опасно месо започнаха преди Цветница и ще продължат до Гергьовден.

"Проверяват автомобили с възможност за превоз на месо и живи животни", обясни пред bTV Петър Грошев - началник на "Криминална полиция" - ОДМВР – София.

Всеки, който транспортира големи количества месо и яйца, трябва да докаже с документи откъде и как ги е купил.

"До момента имаме едно нарушение - на територията на РПУ Ихтиман. В багажник на лека кола установихме 35 заклани агнета", каза Грошев.

В Костинброд ветеринари и полиция проверяват условията за работа и документите. Заради строгите санитарно-хигиенни изисквания в цеха, където се преработва месото, екипът ни е допуснат да влезе, но само донякъде.

Преди всяко влизане в цеха работниците минават през система за дезинфекция.

„Ако не си дезинфекцира ръцете, не го пропуска шлюза и не може да мине човекът”, разяснява собственикът на месокомбината Еленко Маринов. В цеха нарушения не бяха открити.

Месо без документи се конфискува, а на нарушителите се съставят актове до 5000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Shark

преди 9 години

Проверявате непроверявате аз ще си купя яйца и месо директно от хората. Вие каквото щете си приказвайте, че било опасно ала бала, по-опасни храни от тези в хипермаркетите няма!!

15

анонимен

преди 9 години

руската перачница тмаркет току що пусна брошурата си от вторник15 лв за кг агнешко да си го ядат в българия щом се зададе празник и сепочва с девиза ден година храни в останалия свят знаете как е

14

ФАШИСТ

преди 9 години

да оточня , намирам се в Рила м/у мандрата и " БЕЛМЕКЕН " , посока севр и отбивате в ляво , след 3,5 км. се вижда бараката (вилата ми ) до нея яхъра , обора,овчарника , конюшната ,свинарника , кокошарника и кучкарника . По на горе има бункер с амбразура ( картечно гнездо ) а от дясно в регатаводопад с мини централа , рибарник нямам , бол риба в реката пък и язовира е близо . Това са ми кординатите , добронамерините са добре дошли - лошите ги очаква картечен откос !

fallback