Снимка: Булфото, ахрив
fallback

След пътен инцидент заради огромна дупка 23-годишната Ивета вече четвърти месец е в кома. А виновни няма. За да отвори очи, младото момиче се нуждае от скъпоструваща рехабилитация в чужбина, пише Нова тв.

Денят е 6 декември 2014 година. Ивета е студентка по стоматология. С колегите си от медицинския университет във Варна били на път към Пампорово, за да отпразнуват студентския празник. Движат се по магистрала "Хемус". Стигат обаче само до Провадия. Димитър, който кара автомобила вижда дупката в последния момент. Движи се с около 90 км/ч.

Ивета се вози на задната седалка, без колан. При удара изхвърча на около три метра от автомобила. Намират я върху мантинелата, с възможно най-тежката черепно-мозъчна травма. Оттогава е в болница „Света Анна” във Варна. Жизнените й показатели са стабилни, но лекарите не знаят дали ще се събуди.
 
Часове след инцидента огромната дупка е запълнена. Но за Ива е твърде късно. Защо дупката е запълнена чак след инцидента, от Агенция „Пътна инфраструктура” така и не ни обясниха. Не коментират инцидента, защото в момента тече досъдебно производство. И изразяват надежда Ивета скоро да оздравее.
 
Днес, четири месеца след катастрофата, дупката отново започва да придобива първоначалния си вид. Може би до следващия инцидент. А в съседство се отваря нова дупка, поредната в този участък. 
 
А приятелите на Ивета събират средства за рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

мишоци

преди 9 години

Всички сте всейзнайковци , контрол искате , справедливост от къде да дойде? Вие пред къщите си едно *** да видите и ще го прескочите, няма да го заметете, вечно искате някой друг да свърши работата, ми айде като сте устати направете нещо, отидете на този път и го блокирайте .....не ви стиска, мишоци!

67

Анонимен

преди 9 години

Жалко за момичето, но едно ще ви кажа на всички, ние българите не сме народ а ***! Това го е описал самияр П.Р.Славейков в свое стихотворение през 1875г, повече няма да коментирам. Желая късмет на калпавия и нещастен български народ.

66

Анонимен

преди 9 години

Затова гласувах и винаги съм гласувал за Бойко. Просто само той прави ремонти на пътищата. Само Герб!

fallback