Снимка: Facebook

Полицията във Варна е задържала в четвъртък единият от извършителите на наглата кражба на тротоарни плочи, съобщава информационна агенция "Черно море".

Това е  42-годишен варненец с чисто криминално минало. Арестуваният е с инициали Т.Т.

Още по темата

При проведените оперативно издирвателни дейности са открити и иззети 175 тротоарни плочки от имота на същия мъж, разположен в местността "Боровец – Юг".

Мъжът е наел бригадата, която се вижда на разпространените в социалните мрежи кадри да товари общинските плочки в бял камион. Мъжът също е присъствал на местопрестъплението с автомобил, паркиран пред буса, уточниха за "Черно море" от МВР-Варна.

Арестуваният твърди, че е платил за плочките, като имал предварителна уговорка със строителя. По случая има образувано досъдебно производство. Намерените 175 плочки вече са върнати на собственика им – община Варна.

Полицията във Варна продължава да издирва мъж на средна възраст с името Емил, като втори заподозрян за кражба на тротоарни плочи от центъра. Точно той е човекът с шкодата, който Dnes.bg ви показа на видеоклипа, и който на няколко пъти се връща на строителната площадка и пълни багажника на колата си с общинските материали.

Заподозреният живее на метри от местопрестъплението. Ежедневно той е наблюдавал ремонтните дейности от прозореца си в апартамент във вх. 4 на ул. "Рали Мародиев". Така мъжът е успял да разбере порочните привички на строителите да оставят общинския общинския обект без надзор за големи периоди от време и по-късно да отмъкне най-нагло и необезпокоявано въпросните плочки.

Днес служители на охранителна полиция обикаляха в района със снимка на заподозрения, очаква се мъжът да бъде арестуван до края на деня.

Автор: Любомир Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase