Снимка: Dnes.bg
fallback

Делото за прегазената ученичка на автобусна спирка в Пловдив през май миналата година започна в отсъствието на гръцкия студент Христос Боскос – младежът, врязал се в спирката с 98 километра в час.

Oще по темата
„Искам справедливост. Правиха ми нова операция и предстоят още операции и рехабилитации и костта още не е зараснала. В края на март трябва да ми правят снимка, за да видят дали е зараснала”, заяви пред журналисти в Пловдив Катерина Матеева – прегазеното на автобусната спирка момиче.
 
Христос Боскос не се яви в съдебната зала заради здравословното си състояние. В болничния, който са изпратили по факса в съда, пише, че има инфекция и висока температура. Предписано му е домашно лечение в продължение на 7 дни.

В съдебната зала бяха ученичката Кари и вторият шофьор, участвал в катастрофата. В момента вещите лица се разпитват във връзка с автотехническата експертиза. Според нея, ако Боскос се е движел с допустимата скорост, при удара с Мерцедеса, е щял да спре и нямаше да се стигне до трагичния инцидент.

„Влязох на зелено, както се вижда на камерите. Когато го видях с периферното зрение, спрях, но беше късно”, заяви пред Dnes.bg Васил Калев – вторият участник в катастрофата.
 
На първото заседание по делото от 15 януари Боскос се призна за виновен.

"Признавам се за виновен, съжалявам много за случилото се, бих искал да върна времето назад", заяви той в съдебната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

BRAVO NA MLADOTO POKOLENIE-TE SA BUDESHTETO NA BULGARIA...PRI NESPRAVEDLIVOST...DA TURSIM SPRAVEDLIVOST...PRI NARUSHAVANE NA ZKONA...DA TURSIM OTGOVORNOST...NE DRASKACHI TUK ILI FORUMITE...A ISTINSKI DEISTVIA...MOJE DA NE POSTIGNEM KAKVOTO JELAEM , NO E VAJNO CHE SE PROTIVODEISTVA NA ZAKONONARUSHITELITE.BEZNAKAZANI NE TRIABVA DA IMA, OSOBENO TEZI, KOITO PO EDNA ILI DRUGA PRICHINA SUS SUZNANIE NOSIAT BOLKA NA DRUGITE - FIZICHESKA ILI DUSHEVNAAKO NE V SUDA...TO GOSPOD DANO E SPRAVEDLIV-DA NAKAJ

9

Ангелин

преди 9 години

До американеца: Много сте прав във вашите съждения. Истината, за това деяние се крие много по-дълбоко от неговата нахаканост. Ако имахме здрава изпълнителна, съдебна и законодателна системи, много хора щяха да помислят, преди да правят такива изцепки (98 км в града???).Кога най-накрая в България ще се започне да се съдят хората, наистина според своите деяния, а не според джоба... Всички знаем как трябва да бъде, но малцина са тези, които се борят за това... Уви!

8

Анонимен

преди 9 години

И лекарската експертиза е " средна телесна повреда " ! Български лекари ? - *** !!!

fallback