Снимка: Архив, Булфото

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишно момиче на спирка в Пловдив, се призна за виновен. Това съобщи за Dnes.bg говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев.

Повдигнати са обвинения и на двамата водачи на превозните средства, участващи в катастрофата, при която тежко пострада ученичката от Руската гимназия в Пловдив Катерина Матеева.

Скоростта на гръцкия гражданин е била 98 километра в час, а другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност.

„Наказанието, което се предвижда, е от пробация до 3 години затвор”, поясни прокурор Илиев.

Въпреки че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост. Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи.

До два дни ще бъде внесено и делото в съда.

Заради катастрофата, 16-годишната Катя е с два счупени крака, спукан таз и продължава да лежи в пловдивската болница. Нейни съученици събраха средства след благотворителен концерт, които ще се използват за рехабилитацията на ученичката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase