Снимка: Булфото, архив
fallback

Опасна отрова вероятно е разпръсната около шуменската болница. Пред очите на минувачи досега са умрели в четири улични кучета и едно с вид на домашно. Смъртта на животните настъпва само за 10-15 минути, съобщи говорителят на Немския кастрационен център в областния град Тонка Петрова.

В съобщението й се посочва още, че от Дружеството за защита на животните умоляват шуменци да ограничат разходките на домашните си любимци в района на болницата или да им поставят намордник.

Умоляват се всички граждани, които забележат съмнително разхвърляна храна или човек, който подхвърля такава на бездомно куче, да се обадят в Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен, на телефон 112 или в Немския кастрационен център в областния град, допълва Петрова.

Тя съобщава още, че за случая е уведомена и Българска агенция по безопасност на храните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Коци

преди 9 години

До: 14 Льольо и 15А какво да се прави с такива като вас, полза няма как да ве няма от този свят за да бьде похубав !

13

Анонимен

преди 9 години

16.Драги , като даваш САЩ за пример.Там кучета не държат на улицата.Кметствата са задължени да се грижат за спокойствието и безопастността на хората , събират ги в шелтър . И ако никой не ги вземе , имат списък , на кое е ред да го приспят ! В България са невменяеми от кметствата - и градовете и столицата е един кучкарник, който се размножава неконтролируемо , като *** .

12

Анонимен

преди 9 години

Това ако се случи в САЩ, която много от вас дават за пример и се кланят, извършителите да са намерени и наказани по-най суровия начин. За един човек може да се съди по това как се отнася към животните. Като гледам повечето написани коментари, става ми ясно защо ни наричат тъмни балкански субекти, демек близо до неадерталци.

fallback