Блокираните тирове на пътя Девин-Кричим. Снимка Dnes.bg.

Общ преглед

Десетки блокирани тирове и леки автомобили са попаднали в капан на пътя Девин-Кричим. Те са слизали от района на Девин, когато скална маса около 3000 тона пада на пътното платно.

„Видях как започват да падат камъните и дадох на заден ход много бързо, цяло чудо е, че не ме затрупа”, заяви пред Dnes.bg шофьор, който е пътувал от Кричим за Девин.

Още по темата
Една фадрома и един багер са ангажирани с разчистването на скалите. Целият път е зарит, а малки късове скали продължават да падат.

Като по чудо няма пострадали. Шосето е затворено както за леки и тежкотоварни автомобили, така и за пешеходци, защото теренът е опасен.

„Крайно време е институциите да вземат отношение и да отпуснат пари за укрепване, защото два-три пъти се разминаваме без жертви, но не знам докога ще е така”, заяви кметът на Кричим Атанас Калчев.

Единственият обходен маршрут е през Асеновград и Смолян. По него обаче пътуването до Девин се удължава с около час. Налага се спешно отпускане на средства за укрепването на свлачището. Затрупан е около 30 метра от пътния участък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар