Заводът в Горни Лом след взрива. Снимка МВР
fallback

Екип на Инспекция по труда (ИТ) Видин не е бил допуснат вчера за проверка в завода за взривни вещества в Горни Лом от жандармерията. От 1 октомври, когато в завод "Миджур" избухна взрив, при който загинаха 15 души, до днес проверяващи екипи на Инспекция по труда не са влизали вътре, съобщи Анка Велкова, временно изпълняващ длъжността директор на ИТ.

Oще по темата
Исканата проверка вчера е заради информация, че в завода се извършва дейност, възстановява се част от инфраструктурата, електричеството и сигнално-охранителната уредба на завода. Това означава, че вътре има работници и те извършват някаква дейност, уточни Велкова, цитирана от БТА.

Затова искахме да проверим условията на труд. Разрешителните режими за извършване на дейност се издават от служба "Контрол на общоопасните средства" и след като бъде въведен в експлоатация обектът, трябва да се извърши проверка от "Инспекция по труда".

При предишни проверки на експерти от "Инспекция по труда" в завод "Миджур" няма установени фрапиращи нарушения, защото всяка проверка там е предварително предизвестена, заяви Велкова.

Според нея в това производство няма как да бъде направена внезапна проверка заради сериозния пропускателен режим.

Явно там е имало сериозен  проблем с условията на труд, но възможностите за проверка на "Инспекция по труда" са до определен етап, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Сто

преди 9 години

Онова масонско изчадие, което е виновно за смъртта на тези нещастни хора няма да види възмездие. Същото това изчадие е начело на масонска група, която е узурпирала къщата на Яворов в София и я оставя да се саморазруши. Пародия на държава е това ...заслужава да се затрие напълно заедно с добрите и лошите.

2

Служител

преди 9 години

Егати държавата, щом органите и не са по-големи от частниците. И после защо има такова отношение към тях - ето защо.

1

Лавричката

преди 9 години

Ами много ясно,че ще работят и жандармерията ще ги пази от инспекторите.То нали е ясно кои разбойници са собствениците.

fallback