Снимка: Черно море
fallback

Зам.-кметът на Варна, който отговаря за европроектите на общината - Бисер Младенов, е подал оставка. Това съобщи в. “Черно море”. Напускането му идва само ден след като стана ясно, че  се предвижда морската столица да получи 100,7 млн. лв. от еврофондовете за регионално развитие до 2020 г.

44-годишният икономист има над 10 г. стаж в държавната администрация. Работил е като експерт в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия – междинно звено по ОП „Конкурентоспособност“. Той е бил главен експерт „Управление на проекти“ към дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, както и в МРРБ.

През миналата седмица оставки са подали и всички членове на екипа по зациклилия във времето мегапроект за Интегриран градски транспорт на Варна.

Молба за прекратяване на правоотношенията си с кмета Иван Портних не е депозирала единствено шефката на екипа Биляна Якова.

Не ясно дали кметът е приел оставките на чиновниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

Справедливо е да се отбележи,че със тези малко над 100 млн.лв. до 2020г.-явно въобще не сме приоритет на сега властимащите.Тях все ги влече съседния голям град на юг.Не се косете толкова за тази оставка!Кмета си взема в екипа нова генерална секретарка на общината.Както чудесно се справиха с безобразията от потопа в Аспарухово-така ще ги наместят и тези еврофондове!Колко му е!

10

Анонимен

преди 9 години

Само като чуеш как бият камбаните във Варна и ти идва да избягаш с двеста.

9

Do 3

преди 9 години

Те бизнесмените в Варна отдавна не са във Варна, а по о-вите и оттам си получават рентите. А пък всички корпоративни фирми работят за тях. И Общината също.

fallback