Снимка: архив, Булфото
fallback

Изгорели и увредени са около 50 кв. метра покривна конструкция и част от външната обшивка на хотел "Шато Вапцаров" в Банско, в който имаше пожар тази сутрин.

Oще по темата
При инцидента няма пострадали. Огънят е бил бързо ликвидиран около 8.10 ч. от два екипа на районните служби на пожарната в Банско и Разлог. 19-те гости, предимно от Сърбия, Македония и Великобритания, и персоналът на хотела са били евакуирани веднага.

Основната версия за огнената стихия е, че тя е тръгнала от комина.

„Вероятно пожарът е станал в следствие на натрупали се сажди в коминното тяло. Стаята с най-големи щети е именно тази, през която минава комина”, каза Никола Вапцаров, собственик на запалилия се хотел, пред Дарик радио.

Освен покривната конструкция е пострадал и последният етаж - стените и мебелите на четвъртия етаж са опушени от дима.

Прави се оглед на място. Причините за пожара са в процес на разследване, предстои да бъдат изчислени материалните щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Коминочистач Венци

преди 2 години

Абсолютна безотговорност, за да спестят малко пари, сега ще платят много, много повече.Веднъж или два пъти годишно се почистват комините.

4

дедо Ташунко

преди 9 години

Такива пожари стават, когато собствениците са глупави,безотговорни, мързеливи и постъпват небрежно. От лятото до есента има предостатъчно време комините надлежно да бъдат почистени. Ако собственика не е взел мерки за почистването,застраховката няма да плати грош. Като гледам щетите в случая са за около 20 - 25 хил. лв. Жалко!

3

Българин

преди 9 години

*** така и не разбра, че комините за камини, печки и котли на твърди горива трябва да се чистят всяка година. Като се запалят саждите и излетят през комина не се знае къде ще паднат.По този начин само в Банско се запалиха покривите на доста къщи и хотели. Всичко е закономерно. Не е изненада.

fallback