5

Коминочистач Венци

преди 2 години

Абсолютна безотговорност, за да спестят малко пари, сега ще платят много, много повече.Веднъж или два пъти годишно се почистват комините.

4

дедо Ташунко

преди 9 години

Такива пожари стават, когато собствениците са глупави,безотговорни, мързеливи и постъпват небрежно. От лятото до есента има предостатъчно време комините надлежно да бъдат почистени. Ако собственика не е взел мерки за почистването,застраховката няма да плати грош. Като гледам щетите в случая са за около 20 - 25 хил. лв. Жалко!

3

Българин

преди 9 години

*** така и не разбра, че комините за камини, печки и котли на твърди горива трябва да се чистят всяка година. Като се запалят саждите и излетят през комина не се знае къде ще паднат.По този начин само в Банско се запалиха покривите на доста къщи и хотели. Всичко е закономерно. Не е изненада.

2

Един

преди 9 години

аз ще ти обясня. Когато коминът не се чисти редовно може да останат сажди, които полепват по стените. в един момент когато тези сажди станат повече, и при едно по-силно подаване на огън могат да се възпламенят. тогава целия комин започва да гори брутално(не тухлите) и ако не му спреш въздуха от камината..ако е отворена няма как да му го спреш, се вдигат уникални температури. Комините се правят с нормални тухли, а те се загряват толкова, че могат да направят пожар.

1

Анонимен

преди 9 години

Някой ще обясни ли как точно сажди подпалват покрив през стените на огнеопорна тухла на комин?