Снимка: архив, БулФото
fallback

Майките на последното бебе за 2014 година и първото за 2015 година, родени в МБАЛ - Пазарджик, ги изоставиха.

Началникът на Неонатологичното отделение в болницата д-р Мариела Захариева съобщи пред „Фокус“, че жените са заявили, че се отказват от децата си.

Oще по темата
Първото бебе на Бургас навръх Нова година също бе изоставено. Вчера обаче стана ясно, че майката, която се оказа, че има шизофрения, е поискала да си го върне.

В Пазарджик последното бебе за миналата година е било момче и се е появило на бял свят около 22.00 часа.

Майката заявила категорично, че не го иска и си отишла вкъщи. Тя е на 32 години, от ромски произход и е от град Пещера.

Първото бебе за новата 2015 година е момиче на 21-годишна жена от село Бошуля. Тя също заявила, че не го желае.

Мариела Захариева обясни, че процедурата в такива случаи е да бъдат уведомени Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик и отдел „Закрила на детето”.

По думите й проблемът е сериозен и в момента една четвърт от децата в Неонатологичното отделение са изоставени.

Захариева уточни, че няма никаква вероятност двете майки да размислят и да се върнат, за да си вземат бебетата, защото те са заявили желанието да ги оставят и са си отишли, а не просто „са избягали за малко".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

До sffafЗа какво говориш? Какъв дом какви грижи? В техен дом се превръща нашата земя. Деца дошли на този свят за да могат родителите им да получат пари без да работят. На такива не да им плащат а да ги вкарат в затвора на принудителен труд, за да се научат че бебета пари не носят.Бъдещето на тези деца е същото както и на родителите.

23

Анонимен

преди 9 години

Мразя тези констатации, Болно ми е за българския народ че изчезва и си мисля за Бога няма ли сила която да промени този *** български закон ? Какво още чакат ? Работим и плащаме данъци, огромни заплати получават от нашия труд, държавни мислители, министри, депотати... Идва ми да вдигна главата към небето и да крещя.. Господи, до кога, до кога това малоумие при българите !? Тези хора за пари вършат престъпление. Раждат деца и ги оставят на България,. Слепи ли сме? Кой още им плаща ?

22

sffaf

преди 9 години

Щом са изоставени,децата не са били желани! Да създадеш дете означава да му осигуриш дом,внимание и грижи,да помислиш за бъдещето му.

fallback