Снимка: архив, Reuters
fallback

Майката на новородената Иванка – първото бебе в бургаската болница за 2015 г., се върна да потърси малкото момиче, след като избяга от лечебното заведение само четири часа след раждането, съобщи bTV.

Oще по темата
Полицията веднага започна издирване на майката още в първите часове на 1 януари. Ако тя не се беше върнала, бебето щеше да бъде настанено в институция в очакване на осиновяване.

Иванка се роди в 4.45 часа сутринта на 1 януари с тегло 2,750 кг и височина 49 см.

Майката Катя, която е от Средец и е от ромски произход, е ходила в болницата в неделя, но лекарите отказали да изпишат бебето. Иванка вдигнала температура и трябва първо да бъде излекувана. На майката са казали да им се обади в сряда да уговорят изписването на детето.

По информация на bTV майката е с диагноза шизофрения. Иванка е третото дете на 22-годишната майка. Първото е на 9 години, което означава, че първата си бременност Катя е карала на 13-годишна възраст.

Младата жена няма съпруг. За отглеждането на децата й помага майка й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

пешо

преди 9 години

вие сериозно ли се радвате, че това дете ще отиде при майка си? шизофреничка с 3 деца на 22 години, бедна и проста ? по-добре да се даде за осиновяване , отколкото да се прати в такава мизерия!

20

депресиран

преди 9 години

Аз съм на 35 години, образован съм, не съм грозен или дребен. Имам не много пари - МЕЧТАЯ ЗА ДЕТЕ, а тази ***.ла на 20 години ще има 3-и деца. Значи извода е следния - или държавата е луда, или аз съм неспособника (щото нямам пари) да си имам детенце. А си имат по 5. Кой работи - те не работят, аз работя. Кой краде - те крадат, аз не. Кой може да пише - те не, аз да. Кой има деца - те ДА, аз НЕ .... какво да ви развалям деня повече. Лека!

19

Анонимен

преди 9 години

DA GI BOG V ADA IZPRATI

fallback