Снимка: БТА
fallback

Шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка, съветват от агенция "Пътна инфраструктура"

Метеорологичната обстановка в Северозападна България остава изключително тежка, като в петте области има много силен, ураганен вятър, който причинява големи снегонавявания и силно ограничава видимостта на пътя.

Всички третокласни пътища в тези области са затворени за тъмната част от денонощието. Ограничено е и движението на моторни превозни средства по пътя Лом-Видин поради снегонавявания и големи преспи. Трафикът се пренасочва по пътя Видин - Добри Дол- Брусарци - Монтана, съобщава пресцентърът на агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Около 200 моторни превозни средства, сред които и бедстващите автобуси с деца по пътя Лом - Монтана са отблокирани от снегонавяванията късно вечерта в понеделник. През нощта се работеше за освобождаването на още 40 автомобила.

Техниката на пътно-поддържащите фирми работи постоянно и почиства пътищата, но ураганният вятър навява снега обратно на пътното платно. АПИ апелира водачите на моторни превозни средства да не предприемат пътуване до отминаване на снежната буря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

В София климата е много по-тежък, но всичката техника чисти там и няма непочистено.

18

of

преди 9 години

до 23, А хората който пътуват за работа? Пътя сутринта там си беше проходим..

17

Анонимен

преди 9 години

Еми няма... А в североизточна може ли ?

fallback