Снимка: БТА

Близо 2000 клиенти от община Бойница са без електроснабдяване заради влошените метеорологични условия, съобщават от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Още по темата
Непроходимите пътища не са позволили на екипите да достигнат до 7 села в община Бойница. Без ток са жителите на селата Бориловец, Градсковски колиби, Каниц, Периловец, Раброво, Шипкова махала. Прекъснато е електрозахранването и в с.Шишенци. Екипите на ЧЕЗ работят на място и се очаква в рамките на работния ден авариите да бъдат отстранени навсякъде.

Във Видинска област затворени за движение са четири участъка от третокласната пътна мрежа заради натрупания сняг, съобщи дежурният в Областно пътно управление Видин. Затворени за движение на пътни превозни средства са участъците Долни Лом - Тополовец, Флорентин - Капитановци, Видин - Церова вода -Раковица и Киреево – Раковица.

Най-тежка е обстановката в участъка с. Добри дол - с. Тополовец, където вследствие на препречване на пътя от товарен автомобил се е образувала колона, съобщават от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) във Видин.

Снегопочистващата техника е блокирана и не може да почисти навяванията в участъка. Създадена е организация и съвместно с техника на снегопочистващата фирма и екипи на РДПБЗН се изтеглят закъсалите автомобили.

Екипи на РДПБЗН са участвали в още 8 аварийно-спасителни операции по изтегляне на закъсали леки автомобили на проблемни участъци в областта, при които са освободили 1 автобус и 21 леки автомобили, както и са евакуирани двама граждани от аварирал автомобил.

Обстановката се нормализира и всички пътища 1-ви и 2-ри клас от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Работи се за почистването и на третокласната пътна мрежа в участъците със снегонавявания. От РДПБЗН-Видин са създали необходимата организация и има готовност за своевременно транспортиране на тежкоболни или подлежащи на хемодиализа пациенти и родилки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase