Снимка: БТА
fallback

Шофьорът на катастрофиралия в района на с. Горно Ябълково, община Средец, камион със служители на МВР е загинал. Това съобщи на брифинг в РДГП-Елхово министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от БТА.

Oще по темата
Той уточни, че водачът на камиона Асен Василев Асенов, на 34 години, от Свищов, е бил служител на "Гранична полиция"-Русе.

Мъжът е семеен, с две деца. Близките му са уведомени.

Камионът все още не е изваден от дерето, тъй като на мястотоне може да се разположи специализирана техника, уточни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

От 3.00 ч. тази нощ на мястото на произшествието са следователи от окръжната прокуратура в Бургас, които изясняват причините за станалото.

Образувано е досъдебно производство.

Полицейските служители са се връщали от смяна след охрана на българско-турската граница.

Шестима от пострадалите при катастрофата тази нощ гранични полицаи остават в бургаската болница за лечение.
Двама от тях са настанени в неврохирургията с травми на главата. Други двама са в ортопедичното отделение със счупени крайници и още двама - в хирургичното отделение. Опасност за живота им няма, съобщиха от болницата.

От болницата уточниха, че в периода от 2.40 ч. до 7.30 ч. в здравното заведение са постъпили 12 гранични полицаи, които са получили различни наранявания при преобръщането на камион ЗИЛ-131 край с. Горно Ябълково, община Средец.

Шестима от служителите на МВР са освободени за домашно лечение, тъй като са били с по-леки травми.

Лазавор заяви, че въпреки нараняванията и психическия стрес, полицаите са направили всичко възможно, за да спасят своя колега, затиснат от кабината на камиона, но не са успели.

Ще бъде променена организацията на охраната по участъка от границата, където през нощта се случи катастрофата.

"Целта е да преодолеем последици от тежкия инцидент, без това да се отрази на ефективността на нашата работа", поясни главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Шопа

преди 9 години

Правилно! При рискови участъци возещите се слизат и вървят пеша след колата докато се излезе на безопасен терен.Водачът трябва да е висококвалифициран и подготвен а при обръщане на колата ще пострада единствено той а не и пътниците-това е правилното а не онези отзад да се разпяват а пишман-водача да ги прати в дерето.За Зил131 не говорете глупости защото 25г съм бил с него по всякакви терени.Шофьора не е бил подготвен -в това е проблема!

90

до Петров

преди 9 години

"при рисков участък пътниците слизат от колата"Мъ той шофьора умре бе!Кабината на руския *** е от тънък лист ламарина! (а може би кашкавал?)Пестили са точно което е важно за хората - щото в СССР човешкият живот не значеше нищо! Такава беше концепцията - затова всичката руска техника трябва да се забрани и нареже за скрап! Нашата концепция на хуманизъм и цивилизационни европейски ценности е диаметрално противоположа - 180градуса!!!

89

до Петров

преди 9 години

Това, че имало лебедка не значи, че руската техника не е ***.Тоя камион е много висок и нестабилен по конструкция.За това колко е качествен, ефективен, икономичен и безопасен ще замълча, че то е трагикомично - не знам как може в европейска България да се ползват такива ***!?

fallback