Снимка: Булфото, архив

Нивото на река Тунджа край Елхово спада с 5 до 6 сантиметра на ден и днес в 10.00 часа бе измерено ниво от 400 сантиметра. Така на практика остават по-малко от 5 сантиметра, за да се върне в коритото си, съобщиха от областната служба "Противопожарна безопасност и защита на населението" пред БТА.

Още по темата
Критичният праг от 395 сантиметра бе преминат на 6 декември и след пет дни достигна максимума 432 сантиметра.

Въпреки последвалото спиране на валежите и намаляването на изпусканите води от язовир "Жребчево" водата, заляла улици, дворове, мазета, животновъдни ферми, предприятия и обработваема земя около града, бавно се оттичаше.

В Ямбол също е регистрирано понижение на водния стълб през предишната седмица - с повече от 120 сантиметра и вече е 403 сантиметра при критични 6 метра.

Въпреки нормализирането на ситуацията остава затворен за движение на леки автомобили пътят Елхово - с. Трънково, който ще бъде отворен след почистване от натрупаните при наводнението наноси.

Екипи на "Противопожарна безопасност и защита на населението" продължават да изпомпват водата от ниските части на Елхово, Ямбол и селата по поречието на Тунджа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase