Снимка: Dnes.bg
fallback

Надзирателите в затворите излизат на протест. Това решиха в Пловдив членовете на Управителния съвет на синдиката. Решението идва след гласуване на Бюджет 2015, в който не бяха заложени пари за надзирателите.

„На 29 декември пред всички български затвори от 8,30 часа ще има мълчаливо присъствие на служители”, заяви пред Dnes.bg Иван Петров, който е член на Управителния съвет на синдиката.

След дълго обсъждане на извънредна среща в Пловдив членовете на управителния съвет на синдикатите на надзирателите у нас решиха, че трябва да предприемат конкретни действия, за да бъдат чути.

Според тях единственият изход е национален протест. Основните искания на заетите в сектора са заплащане на нощния труд и увеличение на заплащането. Те настояват тези средства да им се изплатят от бюджет 2015, но парите  не са заложени в план сметката за догодина.

„С една дума това е спазване на закона, който държавата сама е приела и гласувала – става въпрос за Закона за МВР, който е в сила вече 6 месеца”, каза още Иван Петров.

От синдикатите се заканиха, че ако не се вземе решение относно исканията им, ще предприемат по-крайни мерки.

„Възможностите ни за протести са ограничени – можем да направим различни форми на пърформанси, палаткови лагери и гладни стачки, но на този етап не сме обсъждали подобни действия”, заяви Цветан Михайлов, който също е член на УС на синдиката.

В системата са заети 4500 служители, като от синдиката се надяват по-голямата част от колегите им да ги подкрепят и да се включат в протестните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

надзирателчета човате ли писък?Пищи ми к.ра за вас!

12

рангел

преди 9 години

те са по криви и от лишените от свобода,тъй като лежат доброволно 7-8 дни в месеца,при 24 ч. смяна с 72 почивни.всички те ,след 10 години работа,имат 2,5-3години чисто лежано,жалкото е че са там доброволно.

11

баце ти

преди 9 години

До Дядо ГенчоАз ти пожелавам за Новата година да им отидеш на гости да те нагостят за дълго време .

fallback