Милен Алиев. Снимка: Dnes.bg
fallback

„Преди исках да стана като Майк Тайсън, а сега искам да съм като Дан Колов”, заяви пред  Dnes.bg 14-годишният Милен Алиев. Момчето е един от всички 150 състезатели, които участват в традиционния  коледен турнир по свободна бора за купата на Трафик СОТ и Спортен клуб „Тракиец”.

Тренира борба за първа година. Харесва спорта, защото иска да бъде силен. Тренира всеки ден по три часа.
„Искам да стана борец, това ми е мечтата”, казва младият състезател.

Шампионатът в Пловдив се провежда за втора поредна година и е с партньорство с Община Пловдив.

„Спортът сред подрастващите е много важен, особено в днешното ежедневие, когато децата стоят повече пред компютрите и електронните игри, затова подкрепяме подобни турнири”, заяви кметът на „Централен” Георги Титюков.

След изключителния успех на турнира миналата година тази година участват и няколко отбора от чужбина, сред които и борци от Гърция.

„Амбициите ни са следващата година турнирът вече да е международен”, коментираха организаторитe.

„Спортът ми дава здраве и сила и ме научава да се боря в живота”, казва Гюрсес Юсеин, който от 13 години тренира борба. Мечтата му е да стане световен шампион.

От Българската федерация по борба за състезанието пристигна и екип от съдии, който следи регламента. На място има и делегати на федерацията.

Както и предишната година, така и тази, организаторите са осигурили сериозен награден фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Митев

преди 9 години

Бих се радвал ако искаше да е като братя Раит, Кох, Бърстейн,Амати , а не като побойници или бабаити. МОЗЪКЪТ е важен, господа, а не бицепсът и трицепсът. Той праща сонди в космоса или създава НЕПРЕХОДНОТО.За това пишете, а не за биячи или пехливани

27

Шоп

преди 9 години

Аз пък ще ви кажа, че има донякъде чертите на Христо Стоичков, но с малко арменска добавка в нослето. Освен това високо чело, волева брадичка. Момчето е умно, нека се побори, после може да му дойде и друг акъл.

26

.

преди 9 години

Днес така ,утре така.Детски мечти.Знае ли човек.утре може да иска да прилича на Денди.

fallback