Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски припадна в манастира Св. Кирик и Йолита край Асеновград, предаде репортер на Dnes.bg.

Инцидентът се случил докато Негово светейшество патриарх Неофит отслужвал молебен с всички митрополити от страната в светата обител.

На Симеон му прилошало в момента, в който Неофит се обърнал към него, за да му благодари за всичко направено от царското семейство за страната.

Сакскобургготски бил изведен през заден вход на манастира и качен в линейка. Екипът от медици прегледал бившия премиер, който останал в линейката около 30 минути.

Предполага се, че причината за неприятния инцидент е в тежката атмосфера, заради препълнения от миряни манастир. Първоначално на Симеон било предложено място до патриарха, но той отказал и останал прав.

Неофит и владици се събраха, за да направят литургия по повод връщането на манастира в ръцете на пловдивската митрополия.

Припомняме, че след дългогодишни съдебни спорове митрополит Николай спечели срещу Съюза на архитектите, които се бяха настанили в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 9 години

да не е ходил да му правят екзорсизъм?

68

Анонимен

преди 9 години

- Господин Сакскобурготски зле ли вие ?- Ще ви кажа когато му дойде времето.

67

Анонимен

преди 9 години

Нормално за един сатанист илюминат да не издържа.Надценил се е.

fallback