Снимка: архив, БТА
fallback

Правозащитниците, които атакуват здравния министър Петър Москов заради резкия му тон към ромите, да се качат веднъж в линейка и след това да говорят за ксенофобия. Този призив се чу от парламентарната трибуна. В декларация, изчетена от името на Реформаторския блок, депутатът Димитър Шишков защити министъра и лекарите.

Oще по темата
„Искам радетелите за човешки права да седнат в една линейка и после да говорят за ксенофобия“, призова той.

Шишков репликира и обвиненията към Москов в ксенофобия и попита дали си ксенофоб, когато искаш да приложиш закона. Депутатът на Реформаторите зададе от трибуната и въпроса какъв е терминът, когато експлоатираш част от обществото за собствени цели.

“Как се наричат тези, които купуват гласоподавателите“, попита той и допълни, че човек, който е готов да бъде купен, нищо не струва. „Циганите като етнос ли ги разбираме или само когато имаме нужда от тях?“, попита още той.

Шишков попита и дали е ксенофобия, когато се нарушава Конституцията. Той цитира член 6 от основния закон, според който всички българи са равни. „Явно някои са по-равни“, констатира той. Депутатът попита и защо не се спазва Конституцията, в която пише, че българският език трябва да се изучава и използва от всички.

Шишков нарече България Сървайвър, в която хем си част от племето, хем се бориш срещу него. Той обясни, че българският лекар е превърнат в евтин слуга, а навсякъде по света медиците са национално богатство. „В България. лекарите нямат право да се оплакват и да протестират, имат само задължения, но не и права“, каза той.

Реформаторът беше репликиран от лидера на ДПС Лютви Местан. „Никой в ДПС няма претенции към усилията на г-н Москов да гарантира сигурността на лекарите, но когато министър си позволи да нарече цял едни етнос "популация", това е ксенофобия“, каза той. Лидерът на ДПС обясни, че за популация може да се говори при кравите и при свинете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 9 години

Дано ги качват през задната врата,мошеници

45

Анонимен

преди 9 години

Местан какво се е загрижил толковаАко не иска да е популация,да отиде с линейка,него да го биятТо години наред предизборно се агитира срещу докторитеВсеки ,,политик,, е готов да критикува правителството на тема лекари и точно тогава започват екцесиите с линейкитеМосков е първият министър,който знае,че му плащат да организира спешната помощБраво

44

Анонимен

преди 9 години

Местан се изложи с тия разсъждения на тема ,,популация,,Бърка я с ,,полюция,,

fallback