Снимка: Булфото
fallback

Идеята, че ще идват линейки с охрана в ромските махали, ни обижда, обяви пред информационна агенция "Черно море" Николай Николов, който е част от ромска фондация във Варна.

Той обяви, че не смята, че представителите на неговия етнос са най-големите престъпници. “Участвах в един проект, който ни даваше възможност да преглеждаме полицейски документи след задържане на извършители на престъпление. От 10 арестувани 7 са българи, а едва 3-ма роми”, каза Николай Николов.

Oще по темата
Проблемът с побоя над лекарите отново е комплексен. Голяма част от най-добрите ни специалисти избягаха в други държави, в момента не достигат бройки по болниците и в Спешна помощ. Когато се обадим да викаме линейка, тя закъснява с 1 час, ето защо може някои роми да са ядосани, смята Николов.

„Вижте, ако аз искам да бия някого, няма да му се обадя по телефона да го извикам у дома с линейка. Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата”, обясни Николай Николов.

Знае се кои къщи са проблематични и къде стават побоища над лекари, смята ромският лидер.

Според него не всички медици са бити от представители на малцинството. Има и българи, които посягат на бой, каза Николов.

Автор: Деян Михайлов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 9 години

"Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата, обясни Николай Николов.Е добре след като това ви е ежедневие не се чудете защо спешна помощ идва заедно с полицията.Съвсем логично е така да бъде.

85

българин

преди 9 години

"Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата, обясни Николай Николов.Ами уважаеми *** в Италия и се сбий там с някой.На мига идват карабинерите арестуват те,след 5 минути пристига бус със съдия и двама служебни адвокати и за няма и половин час си в затвора за поне 6 месеца.И да знаеш,че от такива като теб на нас ни кипва и скоро и тук ще е така.Министърът Москов само каза това дето всички го мислим.Искаме ред и спокойствие като в Италия.От вашите дивотии ни дойде до гуша!

84

Анонимен

преди 9 години

Много обидчиви тия варненски гласоподаватели,беВчера лекарите им виновни,днес -полицаитеСъвсем се *** тая популацияОт близкородствените бракове е ,май

fallback