Снимка: БТА, архив

Нивото на река Тунджа при Елхово е най-високото за последните 50 години. Мазета, сутерени и цели улици в града са под вода вече цяла седмица.

В Елхово няма евакуирани жители, но някои от домакинствата в най-ниската част на града са отишли при свои роднини, съобщи кметът на Елхово Петър Киров, цитиран от БНР. Той подчерта, че няма да бъде обявявано бедствено положение, тъй като няма пряка опасност за живота на хората.

Разливът около Елхово продължава да расте. Тази сутрин нивото на р. Тунджа е 4,33 метра. При Ямбол реката също е с рекордни стойности – измерени са 5,26 метра.

От днес в Ямбол се очаква да бъде въведен режим на питейната вода. Причината е залятата вододайна зона на града и недостиг на над 50% вода. В някои от селата на община Тунджа усложнената обстановка остава. И днес училището в с. Веселиново ще бъде затворено.

Критичните нива на реките Тунджа след язовир „Жребчево“ и Марица по средното и долното течение ще се задържат през следващите три дни, информира Министерството на околната среда и водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase