Архив: Булфото
fallback

9000 клиенти в 122 села в областите Габрово, Велико Търново, Шумен и Разград все още са без ток към 14.00 часа, съобщиха от ЕНЕРГО-ПРО. Най-сложна остава обстановката в бедстващите общини Габрово и Севлиево.

В община Габрово компанията е мобилизирала целия наличен ресурс от специалисти и техника. Управителят на дружеството Стефан Абаджиев е заявил на заседание на Кризисния щаб вчера, че екипите не спират да работят. Приоритетно се възстановяват електропроводи, които захранват станции на мобилни оператори, помпени станции на ВиК, болнични и социални заведения. Едва след това ще бъдат възстановени щетите по съоръженията на компанията.

Oще по темата
Критична остава обстановката и в Севлиево. Там бедственото положение продължава да бъде в сила. Екипите на компанията обменят информация с общините кои пътища трябва да бъдат приоритетно почистени, за да стигнат до авариралите съоръжения от мрежата.

На среща днес с кмета на Севлиево Иван Иванов от електроразпределителното дружество са съобщили, че електропроводът, който захранва четирите планински села, е накъсан в трудно достъпни участъци и това прави възстановяването му особено трудно.

Усложнена продължава да бъде ситуацията в област Велико Търново и в района на община Хитрино, област Шумен, където електропроводите са силно обледени.

Зимната стихия предизвика стотици повреди по електрическата мрежа. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО полагат максимални усилия в рамките на деня да възстановят електричеството на всички населени места.
 
Само през последното денонощие електрозахранването на 21 000 клиенти в 177 населени места в Североизточна България е било възстановено, допълват от дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback