Снимка: архив Булфото

Племенникът на президента Росен Плевнелиев, Станислав, обяви, че е станал жертва на полицейско насилие. Момчето твърди, че е пребито от полицаи след пътна проверка. Бащата на Станислав и брат на държавния глава Румен Плевнелиев потвърди за насилието. Заради инцидента началникът на полицията е разпоредил спешна проверка на случая, съобщи bTV.

Още по темата
По думите на момчето до насилието се стигнало, след като полицаите го спрели за преминаване с автомобила на червено. Младежът оспорил констатациите на органите на реда, заради което, по думите му, бил задържан в ареста и бит.

Станислав Плевнелиев има множество синини по ръката и лицето, става ясно от медицинското, което момчето си е извадило след преглед при лекар. Младежът твърди, че белезите са от удари в бюро.

Специфичното в случая е, че момчето е с 80 процента инвалидност заради тежък диабет. По думите на баща му той е в шок. Мъжът иска извинение от полицията, за да не заведе дело за полицейски произвол.

„Говорим за пътно нарушение, това не дава право да се упражнява насилие, особено върху човек, който е инвалидизиран“, коментира братът на президента пред bTV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase