Снимка: БТА
fallback

Вътрешният министър Йордан Бакалов заяви, че вероятно има жертви на взрива във фабриката за утилизиране на боеприпаси в Горни Лом, но никой не може да каже колко са.

„Жертви сигурно има, но никой не може да каже колко са, защото никой не може да влезе в района на взрива“, каза Бакалов за "24 часа".

Oще по темата
По думите му никой не знае колко точно работници са били на мястото на взрива. Данните са, че са утилизирали мини.

Собствениците на фабриката - баща и син не отговарят на телефоните си, най-вероятно са били също в района на взрива. На телефоните си не отговарят и работниците, за които се знае, че са били на смяна. Смята се, че са били 15.

Според Бакалов е възможно през нощта над фабриката да бъдат пуснати безпилотни самолети с инфрачервени камери, които да потърсят оцелели и да видят какво е положението. Във фабриката може да се влезе 24 часа след последния взрив и за това ще се търсят доброволци, каза още министърът.

По думите му какво точно е положението и колко са жертвите може да се разбере не по-рано от утре. Районът е отцепен, не се допускат хора, които да влизат и излизат в самия периметър на завода.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви пред БНР, че очаква да има жертви при взрива. Към момента нямаме установена информация за жертви, поради обективни причини, но няма как да скрия, че очакваме да има жертви, посочи той.

МВР съобщи, че в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заседава оперативен щаб във връзка с инцидента в Горни Лом.

Щабът анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи. Към момента не е постъпила достоверна и потвърдена информация за броя на хората, които са били на смяна по време на инцидента, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Районът около фабриката за боеприпаси продължава да бъде отцепен. На място са разположени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ.

Утре в светлата част на денонощието ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

anonimen 55

преди 9 години

Do Boyko. Ti kato ne si tapunger-obyasni!

60

Анонимен

преди 9 години

С този взирив окончателно се приключи с работещите заводи и икономиката на Видинска област, и то тържествено, с гръм.

59

Boiko

преди 9 години

До Samo pitamPitash, za6toto si tupunger!

fallback