Снимка: Dnes.bg
fallback

Рокери направиха протестно шествие до карловското село Розино. Те протестираха срещу действията на местни роми, които пребиха собственик на газстанция в селото. Мъжът е в болница в тежко състояние. В шествието се включиха близо 300 рокери.

„Малцинството бие мнозинството – кой го пази, къде са правата на българите?”, попита един от рокерите, който се включи в протеста.

Протестно шествие от Сопот до карловското село Розино направиха стотици рокери от цялата страна. Те стигнаха до мястото, където 58-годишният Георги Рогачев беше пребит зверски от местни роми заради неплатена сметка от 20 лева. Сред протестиращите беше и дъщерята на бизнесмена Марияна Костадинова. Тя разказа, че баща й продължава да бъде в кома. Рогачев е със счупен череп и фрактури по цялото тяло.

„Баща ми са го ударили веднъж, паднал е и са скочили върху него още 5 човека, бил е в безпомощно състояние, но са го пребили допълнително. За мен е необяснимо”, разказа пред Dnes.bg дъщерята на Рогачев – Марияна.
Рокерите изразиха подкрепа към близките на Георги Рогачев с ръкопляскания. Те поискаха сурови наказания за хората, пребили зверски Георги Рогачев.

Всичко започва в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

„В момента, когато чух изтрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите, беше с калашник”, твърди един от ромите в Розино.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание.
Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Nikolay Yotov

преди 9 години

Не съм запознат с миналото на Георги Рогачев, но ние - парапланеристите го познаваме като човек, който ни е пазеше от *** в селото.В безмоторното летене което практикуваме, често се случва да кацаме на непредвидени места, когато свършат поддържащите ни течения (термики). Има много случаи на случайно приземили се парапланеристи до село Розино, които са "атакувани" от тълпи ***: крадат телефони и уреди, газят ти по крилото, искат пари и те заплашват, вадят ножове и брадви. Георги ни бе закрилник, а газостанцията му убежище от тълпата, като дори се е случвало да стреля във въздуха да ги

54

Златева

преди 9 години

EU citizen слез на земята и ела на себе си. Спри да дрънкаш безмислени глупости!!!На бати ти Кольо Рогача срещу него да тичаш няма да го стигнеш. Закона ще прецени дали и какво обвинение ще му повдигне. Но на твоите хора обвинението трябва да е в организирано и добре замислено убийство и подбудителство към него!!!!

53

Златева

преди 9 години

Всеки е длъжен да си плаща, аз когато зареждам на бензиностанцията си плащам, плащам си данъците, тока, водата и всичко останало. Не правя скандали и не пребивам хората. Защо *ла, не е повикал полицията? Защото всичко е било подготвено предварително, организирано и обмислено, как от нищото се изсипват 100 с лопати, тояги, сапове, копачи, камъни и тем подобни подръчни материали. Законите в Република България ВАЖАТ И ЗА *ТЕ, не само да получават помощи и да лежат по цял ден!!!

fallback