Снимка: архив Булфото

Само за 2 дни преди празниците молби за настаняване в бъдещия социален блок във варненския квартал „Аспарухово“ са подали над 45 семейства със 130 членoве, съобщи Информационна агенция „Черно море“.

Всички те са потърпевши от наводнението, поразило района на 19 юни т.г. Сред тях има хора с увреждания, на инвалидни колички, лежащо болни, приемни майки. Очаква се броят на входираните в кметството в „Аспарухово“ молби за настаняване да се увеличи до края на седмицата.

Всички процедури по изграждане на социалните жилища вървят в срок. Обществената поръчка трябва да приключи до края на т.г., каза д-р Лидия Маринова, зам.-кмет на община Варна.

Общинският съвет във Варна упълномощи общината да кандидатства по европейска схема за изграждане на социални жилища в район “Аспарухово”. Теренът за изграждането на блока е на ул. „Горна Студена“.

Предложението на хората от „Аспарухово“ е новите социални жилища, които община Варна иска да строи с финансиране по ОП „Регионално развитие“, да бъдат само за жители от квартала, е одобрено от управляващия орган на програмата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase