Събарянето на постройките в кв. "Победа". Архив: Булфото
fallback

Двайсет незаконни постройки бяха съборени в бургаския квартал "Победа", съобщи БНР. Там днес се проведе акция по премахването на незаконните постройки. Част от тях бяха демонтирани доброволно от обитателите им, а други - съборени от Община Бургас.

В града беше обявено бедствено положение заради наводнението след проливните дъждове на 5 и 6 септември, когато загинаха трима души. Един от тежко пострадалите квартали беше именно "Победа".

По думите на териториалния директор в общината Магдалена Манолова идеята е да се освободи достатъчно място, за да може да минава специализирана техника при необходимост.

Oще по темата
"След проливните дъждове имахме доста сериозен проблем тук, в този район водата се задържа продължително време и трябва да има възможност за подход на пожарни, линейки, специализирана механизация. "Гражданска защита" просто с едни 40-метрови маркучи - беше абсурдно да се отводнява въпросната територия", обясни Манолова. 
 
Разчистването на строителните отпадъци с багери се проведе при засилено полицейско присъствие.

Акцията беше ръководена от кмета Димитър Николов.

По думите му описването на незаконните постройки в квартала до пълното им премахване ще продължи. Кметът мина през всички улици днес и предупреди жителите на "Победа", че опасността от епидемия след наводнението все още не е отминала. Той заяви и че периодично ще бъдат изпращани екипи на дирекция "Екология", които ще правят актове за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

KU-KU

преди 9 години

До AZ SAM PROSTO 4OVEK.PATIA KAM ADA.A ZASTO NE MISLISH ZA BEDNITE BALGARI,KOITO PLASTAT VSICKO KOETO IZPOLZVAT.

8

KU-KU

преди 9 години

OTLICNO RESHENIE NAPROBLEMA.BLAGODARIA TI G-N KMETE.SEGA V BURGAS, A SKORO I VAV VSICKI GRADOVE.

7

Анонимен

преди 9 години

NQMA NITO EDNO EL. TABLO ZA OTCHITANE NA TOKA A TOK IMAT VSICHKI KOI GO PLASHTA TOZI TOK ..... ?

fallback