Откриването на жп гарата в Пазарджик. Снимка: БТА
fallback

Транспортният министър Николина Ангелкова откри модернизираната жп гара в Пазарджик. Общата стойност на проекта възлиза на 3.36 млн. лв. без ДДС и е първата гара, която се модернизира по линията на ОП "Транспорт".

Министър Ангелкова поздрави изпълнителите на строителството, което е приключило в определения срок и без допълнителни разходи, предаде БТА.

Пред журналисти министър Ангелкова каза още, че по-рано днес е направила проверка на работата по жп линията Септември-Пловдив и в частност на участъка Пазарджик-Стамболийски, който бе определен като високорисков при инспекцията й през август.

Тогава изпълнението на обекта беше 6%, а към днешна дата то е достигнало до 11,6 процента, посочи Ангелкова.

Тя уточни, че в четирите участъка на жп трасето Септември-Пловдив, което трябва да бъде модернизирано, в момента работят повече от сто души и около 82 машини.

По договор проектът трябва да приключи през май 2015 г., но предвид на форсмажорните обстоятелства с наводненията в района се очаква да приключи през юли, поясни министър Ангелкова.

По думите й, ако работата продължи със същите темпове, няма да има опасност от забавяне на изграждането на железопътната линия.

Николина Ангелкова допълни, че се извършва ежедневен мониторинг на строителните дейности и се докладва на управляващия орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

BRAVO BOIKO BORISOV Q NAPRAVI NE ZNAETE LI, toi broi parite byrka beton zida tuxli maza i boqdisva nima ne znaete

8

Анонимен

преди 9 години

to vlakove niama te gara postroili hahaha koi kolko kradna.....

7

коко

преди 9 години

Абсурдно е да откривате нова гара с 2 моми в носии и 4ма попа. Това е просташко и не съответства на една модерна европейска държава. Аман от примитивната ви мисъл. Не се радваме на носии, не се радваме на питки, нито на попове! Призовавам всички граждани активно да посочват простотията която ни заобикаля за да се коригираттези "елити", които взимат такива абсурдни решения!

fallback