Снимка, архив Булфото
fallback

Язовирът край Берковица прелива през преливника от понеделник, каза кметът на града Димитранка Каменова, за „Фокус”. Думите й в бяха в коментар на съобщения, че съоръжението е преляло снощи.

„Ние, както и концесионерът, го следим. Няма никаква опасност за населението на град Берковица. Заедно със заместник-кмета отиваме към язовира, така че не може да има никаква паника”, категорична беше Каменова.

Градоначалникът каза обаче, че през изминалото денонощие в близост до преливника е имало 8 бедстващи,  „Гражданска защита”е извела бедстващите от зоната. Тя добави, че доста голямо количество дъжд се излял снощи над Берковица.

"Към момента няма никакъв проблем. Относно очакваните интензивни валежи, общината е подготвена за двете критични точки. Изпуска се по-голямо количество, така че сме подготвени, ако дойдат големи валежи”, увери отново Каменова.

Екоминистерството вече предупреди за задаващите се в началото на новата седмица интензивни валежи. От МОСВ съобщиха, че язовирите в страната са пълни на 81%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Тихомир Томов

преди 9 години

Като е толкова сигурно да направят един общоградски пикник до язовира с един от митрополитите от ДС за по -сигурно и да се веселят на преливника !

8

иванов

преди 9 години

И като отидат на язовира какво могат да направят...трябва превенция.а не да се сети откак прелее.сега и язовир огоста е пълен както никога защо не се източва, ще чакаме да прелее и тогава ли

7

Анонимен

преди 9 години

Друг един язовир-КОПРИНКА-прелива от "РУСОФИЛИ"-там били и БСП.и Русофилите както и високопатриотичната партия от националисти Атака.Т.е извършва се поредното преброяване на петата колона.Всички речи са били произнесени на български.

fallback