Снимка, архив Булфото

Язовирът край Берковица прелива през преливника от понеделник, каза кметът на града Димитранка Каменова, за „Фокус”. Думите й в бяха в коментар на съобщения, че съоръжението е преляло снощи.

„Ние, както и концесионерът, го следим. Няма никаква опасност за населението на град Берковица. Заедно със заместник-кмета отиваме към язовира, така че не може да има никаква паника”, категорична беше Каменова.

Градоначалникът каза обаче, че през изминалото денонощие в близост до преливника е имало 8 бедстващи,  „Гражданска защита”е извела бедстващите от зоната. Тя добави, че доста голямо количество дъжд се излял снощи над Берковица.

"Към момента няма никакъв проблем. Относно очакваните интензивни валежи, общината е подготвена за двете критични точки. Изпуска се по-голямо количество, така че сме подготвени, ако дойдат големи валежи”, увери отново Каменова.

Екоминистерството вече предупреди за задаващите се в началото на новата седмица интензивни валежи. От МОСВ съобщиха, че язовирите в страната са пълни на 81%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase