Снимка: архив Булфото

Полицията в Бургас и община Созопол ще излязат с мерки за ограничаване на скоростта на движение по главния път в село Крушевец. Там вчера граничен полицай се качи с автомобила си на тротоара и уби 11-месечната Красимира в бебешката й количка.

Още по темата
През Крушевец преминава главният път Бургас-Малко Търново. Представители на ОПУ-Бургас, пътна полиция и община Созопол ще направят оглед на участъка на 17 септември, съобщиха от пътната агенция.

След трагедията вчера кметът на селото е внесъл в деловодството на полицията в Бургас искане за изграждането на "легнали полицаи". По-рано днес родителите на малката Красимира и техни близки блокираха за кратко пътя с искане за поставянето на ограничители на скоростта.

Досега подобно искане не е отправяно, както и по време на рехабилитацията на участъка от пътя, казаха от  Агенцията.
Оттам уверяват, че безопасността на движението е основен приоритет и съвместно с местната власт се предприемат мерки за ограничаване на риска от пътнотранспортни произшествия в населените места. Една от мерките е по предложение на кмета на село Маринка за поставяне на легнали полицаи в в участъка от същия път, преминаващ през населеното място, , припомнят още от АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase