Снимка: Булфото, архив
fallback

Туризмът е основен поминък за голяма част от малките общини в България. Пример за това е Априлци, където населението е заето предимно в сферата на туризма, услугите, земеделието, животновъдството и по-малка част - в индустрията, заяви в интервю за БТА кметът на града Бенко Вълев.

По думите му заради проливните дъждове в Априлци отчитат по-слаб туристически сезон в сравнение с миналата година, но като цяло регионът се е утвърдил като предпочитано място от туристите.

Спокойствието и красотата на природата, историята, религиозните обекти, възможността за ловен туризъм и конната езда са само част от нещата, които карат хората да идват в Априлци, смята Вълев.

Реализираните нощувки от началото на 2014 г. досега са 6 357. "Основните насоки за развитие на Априлци са насочени към популяризиране на селския туризъм, историческото и духовно наследство, изграждане на алтернативи за осмисляне на свободното време на гостите в общината ни", казва още кметът.

Според него едно от нещата, които привличат туристите, е и организирането на различни фестивали и празници. Наскоро в Априлци се състоя Националният фолклорен фестивал "Искри от миналото", който тази година за пръв път бе с международно участие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до 8

преди 9 години

Особено "медии" като тая

8

до 2

преди 9 години

От запада идват пияниците и тийновете, защото ние така си го направихме. Ужасни хотели, отвратителна храна както по заведенията, така и в хотелите, лошо и неприветливо обслужване, презастрояване и лиоса на каквото и да е отношение към клиента.Гледат на теб само като на касичка, а не като на инвестиция.Ако ти хареса нали догодина пак ще дойдеш, ще препоръчаш и на приятели.Почивка тук-не мерси.На запад може и да е по-скъпо но с кеф си давам парите

7

Анонимен

преди 9 години

До 8На журналята им дай да разпъват локуми за убийства, катастрофи, наводнения, пожари, войни и всякакви катаклизми .Защо трябва да пишат за нещо смислено, като то не превлича внимание и не се "харчи" .

fallback