Снимка: архив Impact Press Group
fallback

Бяла черква остава под специален полицейски контрол заради напрежението в града. Докога полицията ще остане там няма да бъде съобщено от съображения за сигурност, съобщи БНТ.

Във вторник жителите на общината обявиха, че искат изселването на четири ромски фамилии заради непрестанния им тормоз над хората в района. Те събраха над 700 подписа за това, получиха подкрепата и на кметицата си Албена Тодорова. От прокуратурата още вчера обявиха, че няма законодателна разпоредба, според която ромите да бъдат изселени.

Oще по темата
И в нощта срещу сряда в Бяла черква имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия.

Ситуацията постепенно се нормализира, но полицията ще продължи да контролира поведението на ромските фамилии. Хората в града признаха, че полицейското присъствие им дава повече сигурност, каквато не са имали от години.

“С полицията сме по-спокойни, обезателно трябва да има полицаи тук, защото тези хора са невъзможни, абсурд!”, сподели един от жителите на града. Според друг обаче колкото и да е спокойно, това е временно положение, защото ромите се държали изключително нагло.

Кметът на община Павликени Емануил Манолов призна, че едва ли ще бъдат намерени законови мерки, с които проблемните фамилии да бъдат изселени. Той обясни, че семействата са собственици на недвижими имоти в града. Според него всички институции трябва да положат усилия ромите да бъдат приобщени и социализирани.

Възнамерявам да проведа лична среща с главата на този род, за да си изясним нещата, каза Манолов. Той обясни, че властите ще се опитат да ги приобщят с добро. „Но ако размириците продължат, ние ще бъдем безкомпромисни”, каза кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До 16

преди 9 години

Нали знаеш, че в САЩ отнемат децата на родители, които са под 18 г.Неотдавна у нас имаше някакво ТВ-предаване по този проблем. Наша социална работничка, поучително занарежда, че на малолетните и непълнолетни майки от ромски произход им помагали много хора в отглеждането на децата им, защото семействата били многобройни и повечето хора в тях не работели!От това съди какъв е халът на "компетентността" на кадрите, работещи в бълг.соц.служби! Ще поощряват оставането на деца при малолетни родители!

20

Анонимен

преди 9 години

До 25Аз не помня българин да е плащал някога за нещо! Нали трябва да минем по тънката лайсна,щот сме най-големите тарикати на света. Затова българин в чужбина означава просяк!

19

Поместете информачия

преди 9 години

Информираха ни, че 700 жители на Бяла черква настояват за изселването на 19 нагли, безнаказано вилнеещи хулигани, обединени в 5 ромски семейства.1. Някой от тези 19 човека работи ли?2. На каква обща сума възлизат месечно социалните помощи, които тези 5 семейства получават?Та да знаем колко плаща данъкоплатецът, за да осигури на 19-те гамена възможност спокойно да си безделничат и да тормозят цяло селище!

fallback