Снимка: архив Булфото
fallback

В законодателството няма текст, на базата на който ромските фамилии, срещу които се вдигнаха жителите на Бяла черква, да бъдат изселени от града. Това обявиха от прокуратурата във Велико Търново, цитирани от БТА.

По-рано днес хората от Бяла черква за пореден път излязоха на улицата с искане четирите ромски фамилии да бъдат изселени. Напрежението в града тлее от години, но ситуацията ескалирала преди дни, когато местен младеж бил пребит в дискотеката от негови връстници от ромските фамилии.

Oще по темата
За изселването на проблемните семейства настоя днес и кметът на Бяла черква Албена Тодорова пред председателя на Окръжната прокуратура във Велико Търново Емил Денев.  Събрани са 700 подписа със същото искане от жителите на града. 

Обстановката в Бяла черква към момента е спокойна, екипи на жандармерията и полицията контролират ситуацията, обяви Денев. Той съобщи, че са ситуацията се наблюдава от прокуратурата, съставени са няколко преписки и е образувано едно досъдебно производство.

"Към момента сме извършили всички възможни процесуално-следствени действия, позволени от закона, за да не се провокира повишаване на напрежението", коментира Денев.

Той уточни, че недоволството на хората е насочено към 18 души, които от няколко години са се заселили в града, а през последните месеци жалбите срещу тях са зачестили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Он знае

преди 9 години

В германия, ако носиш мустаци или брада и минаваш през "бял" квартал за 1 час 20 пъти ще те спрат за проверка на документи... И това е законно... има законни методи за административен натиск.

73

Анонимен

преди 9 години

До Анчо ШукриАнчо, освен права имате и задължения!

72

Димитър

преди 9 години

Господа "прокурори",по закон сте длъжни да разследвате, да повдигате обвинения на престъпниците и да ги защитите пред съда! За да могат да бъдат вкарани там, където им е мястото - в затвора!Така, че в законодателството има достатъчно текстове как тези *** да бъдат изселени в затвора!

fallback