Мизия под вода. Снимка: Булфото
fallback

Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ предприемат превантивни действия във връзка с очакваните валежи и повишаване на нивото на реките, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Oще по темата
За утре е обявен жълт код шест области в страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област заради очаквани проливни дъждове и гръмотевици.

Метеоролозите от БАН прогнозират, че дъждовете в тези райони ще са между 10 и 20 л/кв.м, а не места ще достигнат до 35-40 л/кв.м.

От МВР допълват, че са създадени екипи за наблюдение на водното ниво, критичните участъци и състоянието на хидротехническите съоръжения по поречието на реките съвместно с компетентните структури на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните и кметовете на общини.

Предприети са действия за отстраняване на предмети, препречващи водните течения, както и за определяне на местата, които трябва да бъдат укрепени с инертни материали и чували с пясък.

Създадена е нужната организация за извършване на аварийни дейности по елементи на хидротехнически съоръжения, като отваряне или затваряне на изпускатели и технически улеи, удълбочаване на преливници, тампониране, прорязване и др.

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ са изпратени предупреждения за очакваните високи води до общинските съвети за сигурност и диспечерските пунктове на електроразпределителните и ВиК дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Къде е бойко?

преди 9 години

А КЪДЕ Е ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ, ЕКСПРЕМИЕР, ПРОФЕСОР БОЙКО БОРИСОВ? Защо не отиде в Мизия да отводнява града? Да помогне на населението там Или неговата съдба му е напълно безразлична?

3

Анонимен

преди 9 години

Пожарникар за бой се стягаМята шланга на гърба,Реки големи в Банкя нямаНо пръв е Той в НъРъБъ!

2

Бойко М. Борисов

преди 9 години

........... Разбира се , че ще следим за нивата на реките и язовирите! Кой собственик - няма чат пат да наглежда собствеността си? Знаете че по "стари и изпипани схеми" вече съм горд собственик на много язовири...... реки........ банки......... и бих казал - малко над половин Мутристан...... Оп! Пардон! Исках да кажа - България.............. Благодаря за вниманието! А сега ще отида да опитам да дочета най после другата половина на "Винету"............ :)))))

fallback