Снимка: Община Стара Загора
fallback

Общ преглед

За три часа багери събориха 18 незаконни къщи в ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора - от 7 ч. до 10 ч. тази сутрин. Това обявиха официално от общината. За всичките тези постройки има издадени заповеди за премахване.

Oще по темата
Както Dnes.bg писа по-рано, акцията по събарянето доведе до сблъсъци между жандармерия и роми рано тази сутрин. Жителите на квартала посрещнаха полицията с жива верига и импровизирана барикада. Наложи се униформените да проправят път на багерите с щитовете си.

Ромите пък отвърнаха с тухли и керемиди, които хвърляха както към багеристите, така и към представители на общинската администрация. Наложи се някои от протестиращите да бъдат усмирени с белезници.

На мястото на сблъсъците още от 7 часа сутринта бяха и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, който ръководи оперативния щаб, зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов и др.

Строителната площадка на незаконните строежи е оградена със сигнални ленти, а целият район е отцепен от полицията.

На терена работят два колесни багера и един транспортен автомобил на кооперация „Синвекс". Акцията ще продължи до 16-17 часа. Тогава техниката ще бъде прибрана в базата на фирмата. Утре разчистването на терена продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

Shark

преди 9 години

До Руми. Ами как, ще ти обясня - купуваш си терен - законно, прекарваш ток, вода - законно правиш план, взимаш необходимите разрешителни, като си плащаш за тях, после наемаш строителната бригада или може и сам ако можеш, това не е задължително. Построяваш си къщата и ВСЯКА ГОДИНА СИ ПЛАЩАШ ДАНЪК ЗА НЕЯ, ЗАЕДНО С ЕЖЕМЕСЕЧНИТЕ РАЗХОДИ ЗА ТОК, ВОДА И Т.Н. СЕГА ИЗЯСНИ ЛИ ТИ СЕ КАК СЕ СТОРИ КЪЩА!! КОЛКО ОТ ТЕЯ ТАМ СА СИ ПОСТРОИЛИ КЪЩИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН МИ КАЖИ!!!

151

Валентин

преди 9 години

Трябвало е да изгребат и отпадъчния материал (тухли,керемиди греди, метални покриви и олуци и др.) или поне да ги стрият на прах с фадромата. Щото тия пак ще си дигната къщите от същият зарязан материал.

150

браво

преди 9 години

Наред са София и дивия северозапад

fallback