Снимки: БТА
fallback

Общ преглед
Багери започнаха събарянето на незаконни къщи на ул. „Капитан Райчо“ във варненския квартал „Максуда“. Акцията беше посрещната на нож от ромите, които живеят в карето.
Oще по темата
Страстите се нажежиха, преди да започне събарянето. Ромите заплашиха гръмогласно, че ще застанат пред багера и няма да му позволят да работи, че ще оставят децата си в къщите, съобщи информационна агенция „Черно море“.

После яростта им се прехвърли върху журналистите.

Лидерът на движение „Обновление“ Ридван Сали заплаши с протест. Когато полицаите помолиха групата роми да се отдръпнат и да не пречат на работата, Сали се заяде и с униформените, но ситуацията беше овладяна бързо и не се стигна до проблеми.

Въпреки виковете, явните заплахи към районния кмет на „Младост“ Христо Христов, който беше на мястото, и провокациите багерът продължи работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ник

преди 9 години

Браво кмете! Закона е за всички които живеят на територията на майка България!Обаче всички мислете как да се иинтегрират, да работят и да допринасят и те за обществото. Неможем вечно да ги издържаме! А тях ги има, немогат просто да изчезнат...Затова мислете и предлагайте!

34

Анонимен

преди 9 години

Аве тия няма ли да се палят или само обещахаПак излъгаха *** май

33

Анонимен

преди 9 години

До НелиЗАвинаги ***, завинаги.Ще ви вземем държавата и ще ви изгоним от тук.Тези, които останат ще тормозим до смърт.Смърт на българите свобода на ромите

fallback