Мястото, където е открит трупът на детето във Варна. Снимка Булфото
fallback

Намереното по-рано днес тяло на дете в наводнения квартал "Аспарухово" във Варна е на издирваното тригодишно момиченце, съобщи директорът на ОД на МВР в крайморския град главен инспектор Николай Калчев, цитиран от БТА.

Тялото е открито около 13.00 часа. Все още продължава издирването на шестгодишния брат Марин на починалото момиченце. Досега жертвите на бедствието в "Аспарухово" са 12.

Oще по темата

Тялото е на издирваната 3-годишна Жана беше открито при разкопаване руините и калта в близост до улицата, където се намира къщата с най-много жертви, в която са били и двете издирвани деца.

Те изчезнаха след водния ад, сполетял града в четвъртък вечер. При наводненията тогава загинаха 11 варненци, като между тях имаше и други 2 деца.

С решение на правителството днес е ден на траур в страната в памет на жертвите от наводнението.

Днес директорът на полицията коментира още, че към момента няма постъпили сигнали за посегателство върху имущество в пострадалия квартал.

Той допълни, че в района има засилено полицейско присъствие с цел да се охраняват от мародерство къщите, автомобилите и разбитите магазини по време на стихията.

Областният управител Иван Великов съобщи, че по време на заседанието на кризисния щаб преобладаващото мнение е било, че бедственото положение в район "Аспарухово" не трябва да се отменя и то остава в сила.

Той допълни, че в района има да се свърши още много работа, а хората от квартала имат нужда от съпричастност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Циганин

преди 10 години

И със 10-*** по-малко не е фатално, квартала деца много и нови ще си направим.Ние го можем за разлика на Българите, имаме голямо КПД в това производство.Не ни трябва и да сме много умни, стигани да можем да ограбваме Българите, а в това нямаме равни.Да живее *** на България.След това ние ще станем расисти, каквито сега са Българите.Дерзайте братя РОМИ малко остана.

39

Стига идиотия!

преди 10 години

Жалко за загиналите, но наистина трябва да се направи нещо. Нека веднъж завинаги политиците престанат да гледат на *** население само като на електорат и да започнат да изискват и от тях спазване на всички наши закони! Както за тях, така и за българите-повече никакви незаконни строежи! Сурови санкции и страх, няма друг начин при сегашната страшна неразбория и пълна липса на отговорност в държавата. След като са подавани сигнали и общината не е действала адекватно-съд и матер. отговорност!

38

123

преди 10 години

Някой някога ще кажу ли истината такава каквато е-българи си отглеждаме паразитни ТЪРТЕИ - ***.Те НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ - ТЕ ИСКАТ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ГИ ХРАНТУТИМ ОТ МИЗЕРНИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, КОИТО ПОЛУЧАВАМЕ. нИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ДА ПОКАЖАТ ЛИЦАТА ИМ.нО ВСЕ ИЗВЕСТНО Е , ЧЕ ПОСТРОЙКИТЕ ИМ СА НЕЗАКОННИ, А СЕГА ЩЕ ГИ ОБЕЗЩИТЯВАМЕ ПАК ОТ НАШИТЕ ПАРИ. мНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАК ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ. А всички правителства ги къктак; време е НИЕ БАЛГАРИТЕ САМИ ДА ГИ ВКАРАМЕ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО.

fallback