Мястото, където е открит трупът на детето във Варна. Снимка Булфото

Намереното по-рано днес тяло на дете в наводнения квартал "Аспарухово" във Варна е на издирваното тригодишно момиченце, съобщи директорът на ОД на МВР в крайморския град главен инспектор Николай Калчев, цитиран от БТА.

Тялото е открито около 13.00 часа. Все още продължава издирването на шестгодишния брат Марин на починалото момиченце. Досега жертвите на бедствието в "Аспарухово" са 12.

Още по темата

Тялото е на издирваната 3-годишна Жана беше открито при разкопаване руините и калта в близост до улицата, където се намира къщата с най-много жертви, в която са били и двете издирвани деца.

Те изчезнаха след водния ад, сполетял града в четвъртък вечер. При наводненията тогава загинаха 11 варненци, като между тях имаше и други 2 деца.

С решение на правителството днес е ден на траур в страната в памет на жертвите от наводнението.

Днес директорът на полицията коментира още, че към момента няма постъпили сигнали за посегателство върху имущество в пострадалия квартал.

Той допълни, че в района има засилено полицейско присъствие с цел да се охраняват от мародерство къщите, автомобилите и разбитите магазини по време на стихията.

Областният управител Иван Великов съобщи, че по време на заседанието на кризисния щаб преобладаващото мнение е било, че бедственото положение в район "Аспарухово" не трябва да се отменя и то остава в сила.

Той допълни, че в района има да се свърши още много работа, а хората от квартала имат нужда от съпричастност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase